Najsladje životinje


Mladunče tigra: Tigrovi su najveća vrsta mačaka na svetu. Poznato je devet podvrsta ove vrste, a najpoznatiji su svakako sibirski i bengalski tigar. Tigrići, vragolasti, otmeni, umiljati i moćni istovremeno, sa razlogom su na listi najlepših životinja planete.


Crveni panda: Daleko manji rođak velike pande, zovu je i "mačka koja svetli". Ova neverovatno simpatična i slatka stvorenja po prirodi su usamljenici, i dok danju miruju, noću "luduju". Ima osobine slične medvedima, ali i rakunima, tek je nešto veća od domaće mačke i važi za pravog akrobatu. Vodu pije tako što umoči šapu u nju, pa je poliže, a spavaju tako da im rep pokrije lice. Nažalost, danas se ubraja u najugroženije vrste sa samo oko 2.500 jedinki na svetu.

                                                                                                                                                                                       
Pas: Objašnjenja su suvišna. Najbolji čovekov prijatelj. Odanost do smrti, bezuslovna i dragocena ljubav, sedativ za dobro raspoloženje. Jedino biće na kugli zemaljskoj koje će vas voleti više nego samog sebe.


Panda : Ugrožena je životinja - procenjeno je da je u divljini preostalo 2.000 pandi[ i preko 180 koje žive u zatočeništvu u Kini. Od ovog broja dvadeset pandi živi van Kine.






Коментари

Популарни постови са овог блога

Izumrle životinje

Životinje kao glumci